Ladda din kropp på det hälsosammaste sättet! - STRONGMom

Ladda din kropp på ett hälsosammaste sättet! Det finns massor av olika kostvanor där ute, äta inte det här, uteslut det här, äta mycket av det här … Listan kan fortsätta! Det du äter är en väldigt stor del av välbefinnandet och maten ska användas som kroppens bränsle.

Hälsosammaste sättet, laga din egna mat!

Vi tror på att äta riktig mat, hemlagade måltider, “ren mat” och välbalanserad kost. Vi tror på kolhydrater, goda fetter, magert protein, massor av frukt och grönsaker och mycket vatten! Vi begränsar socker, bearbetad mat, mättat fett och alkohol. Det är förstås okej att fuska ibland och när du gör, njut av maten och du är fortfarande lika fantastisk som innan!

Näringen är ännu viktigare före, under och efter graviditeten. Innan, när du förbereder din kropp för graviditet, är det viktigt att börja graviditeten frisk, din kropp fylld med hälsosam mat, med en hälsosam vikt. Under graviditeten behöver du inte bara mata dig själv, din baby behöver också näringsrik mat för energi och utveckling. Du behöver inte “äta för två” under graviditeten, du behöver bara cirka 300 kalorier extra per dag.

Efter graviditeten kan maten spela en viktig roll vid återhämtning och helande. Om du ammar behöver du cirka 500 extra kalorier per dag.

Vi älskar det hälsosamma vatten!

Vatten är viktigt för god hälsa! Men hur mycket vatten behöver vi verkligen per dag? Studier har producerat varierande rekommendationer genom åren. I allmänhet behöver dina vattenbehov vara beroende av många faktorer, inklusive din hälsa, hur aktiv du är och var du bor.

Vatten utgör cirka 60 procent av din kroppsvikt och din kropps funktion beror på vatten. Det spola toxiner ur dina vitala organ, bär näringsämnen till cellerna och det är nödvändigt att dina muskler och leder fungerar optimalt. Brist på vatten kan leda till uttorkning och även lite uttorkning kan få dig att känna dig trög och trött.

En allmän regel är att dricka åtta 8  glas vatten om dagen men måste öka om du tränar, lever i varmt / fuktigt väder eller är gravid eller ammar. Drick vatten (undvik sockerdrycker) hela dagen, drick med varje måltid och drick extra under och efter träning. Det hjälper dig att hålla hydrerade och varna hela dagen!

Forskning visar att om du skriver ner vad du äter, är sannolikheten att få till en hälsosam livsstil större, speciellt om du försöker gå ner i vikt. Det finns fantastiska appar som du kan använda för att logga mat som hjälper dig att hålla koll på kalorier, näringsvärde och måltidsplaner. Vi gillar appen Lifesum!Det behöver inte vara komplicerat men det kräver viss planering, organisation och mental styrka att hålla sig med en ren hälsosam kost.

Tänk på det och fokusera på din näring! Ladda din kropp på det hälsosammaste sättet!