Gravidträningskläder - STRONGMom

Behöver du gravidträningskläder?

Behöver du gravidträningskläder? När du kommer över den första trimestern av graviditeten med illamående och trötthet brukar det vara vanligt att kroppen känns lätt och du har massor av energi, då är det perfekt att passa på att ta tag i träningen. Gravida rekommenderas att träna 30 min per dag i medelintensiv träning, (läs mer i vår blogg om fördelar med att träna under graviditeten) och till en början passar det utmärkt att använda sina vanliga träningskläder då magen inte är så stor.

Under graviditeten händer saker hela tiden med kroppen, magen växer och ger ökad svank en del kommer känna av ryggen, brösten växer och under de nio månaderna som gravid ökar vikten och de vanliga träningskläderna kommer kännas trånga och skava. Som gravid kommer du spendera en del pengar på att förbereda dig inför att bebisen ska komma. Vanligt är att du  förbereder dig med bebiskläder, möbler till lillens rum, blöjor och andra saker som behöver när bebisen anländer. Så det är ganska vanligt att inte vilja spendera extra pengar på träningskläder.

Vi kommer ge dig tre tips på gravidträningskläder!

Under första trimestern så fungerar det lätt med att sätta extra midjeband i midjan eller sätta byxan under magen. Med tiden när du växer kommer det kännas obekvämt och din kropp kommer behöva extra support och stöd. Vi kommer ge dig tre tips nedan på vad som är värt att sats lite pengar på och varför.

Sportbh
Att satsa på en bra sportbh är alltid att rekommendera speciellt när du är gravid, då brösten ömmar mycket och växer under din graviditet. Så tidigt som sex veckor i graviditeten kan bröstet börja växa och de fortsätter att växa under hela graviditeten,i själva verket går många kvinnor upp en till två bh:h storlekar.  Under graviditetens gång kan graviditets träning snabbt bli obekväma om du inte har anpassat dig till en ny bh.

Då ställer det extra krav på att bh:n ska avlasta och minska belasningen på din kropp när du tränar. När du letar efter en bra sportbh rekommenderar vi att kolla efter om sportbh:n är fuktavvisande och har material som andas och gärna att Bh:n har extra tyg med sömar som inte skvaver.

Titta på om Bh:n har vadderade axelpartier för att hjälpa till att avlasta och dämpa stötar när du tränar. Har Bh:n brottarrygg bak för maximal rörelsefrihet är det också toppen. Vi hade även rekommenderat att sportbh:n är anpassad för amning, tänk på då att det ska vara lätt att kunna clipsa av om ni ammar era bebisar. Det kommer även kännas mer värt att lägga lite extra pengar på att köpa en ny sportbh om du även kan använda den efter graviditeten. Träningen kanske inte kommer kännas så långt borta efter att du har fått barn om du är väl förberedd med bra kläder.

Träningstights

Oftast är det träningstightsen som brukar vara de som börjar skava först när du blir gravid. Sömmarna hamnar fel och det är mer obekvämt än bekvämt att ta göra övningarna när du tränar. Så vi rekommenderar varmt att införskaffa ett par bra tights när du börjar känna att dina vanliga tights räcker till. Det du behöver tänka på att sömmarna hamnar under magen och att magen får plats i tightsen. Satsa på ett par tights som är mjuka och rörliga med mjuka sömmar så du kan ha tightsen långt in i graviditeten. Ett par träningstights anpassade för graviditet är toppen att ha efter graviditeten, för det tar oftast ett tag innan magen sjunker. Titta även på att linningen är hög så du kan dra över magen och knyta, så allt hålls på plats.

gravidträningstights

Vi älskar Blacc Trainings nya gravidtights, härliga färger och skön passform!

Sporttopp och tröja

Hur ska du tänka kring träningstopparna? Lite som med tightsen, mjuka och rörliga och titta på var sömmarna slutar. Det bästa är att de hamnar över magen för att inte skava. En bra gravidtopp har även rynkning på sidan så det får gott om tyg att täcka magen när den växer.  

Gravidträningstopp

Supersköna och bra passform på Blacc trainings toppar och linnen!

Just nu har vi ett samarbete med Sportamore och deras nya satsning Blacc training Mama. Passa på att gå in och shoppa ur deras mammakollektion. Använd koden Strongmom, så får ni 20% rabatt på Blacc training mammakollektionen.

Kod: Strongmom

Urval: Blacc Mammakläder

Gäller till: 31 september

Funkar ej på redan nedsatta priser.

BLACC vill att kvinnan ska kunna fortsätta röra på sig i en bekväm outfit även under sin graviditet. De som redan köper BLACC träningskläder ska självklart kunna fortsätta med det. Därför har vi använt samma modeller, kvaliteér och färger som våra vanliga träningskläder men anpassat de efter en gravidmage. Viktigt för oss är att kvinnan ska känna sig bekväm och att kläderna har bra funktion trots ett bra pris. Och självklart ska kvinnan känna sig fin och uppdaterad efter säsongens trender.Vi har denna säsong satsat på en ganska solid look eftersom det är den första kollektionen vi gör. Till den som gillar glada färger och prints så finns även det.