STRONG For Life med STRONGMom app - STRONGMom

STRONG For Life är vår slogan som är återkommer i våra budskap för STRONGMom. Vi är själva mitt uppe i småbarnslivet. Jag och Tilda kan relatera till vad många av er mammor går igenom. Vi har båda tampats med sömnlösa nätter och barnsjukdomar och gör fortfarande. Vi  har upplevt sviter kopplade till graviditeterna och depressioner.

Därför var det viktigt för oss att hitta en produkt som alla gravida och mammor lätt kan använda utan förkunskaper. När vi skapade STRONGMom för 3 år sedan var vårt motto att ni nyblivna mammor och mammor, ska känna att vårt träningsverktyg ska stärka er både mentalt och kroppsligt.

Att ni ska ha STRONGMom att luta er emot när det är tungt att motivera sig till att röra på sig. Att STRONGMom ska hjälpa dig som gravid och mamma att få in ett hälsosamt liv även fast det är svårt att få ihop pusslet. Att vi ska motivera och att det ska kännas kul att träna mer än att det är ett måste. Det ska vara lätt och enkelt att kunna ta fram appen och göra de övningarna dagen säger i er i kalenderfunktionen eller vart ”Due date” tar dig i appen.

Med hjälp av appen ska ni känna att ni får den där extra energin att ta er an dagen som livet har att ge. Att du som gravid ska kunna stödja dig mot STRONGMom och känna att du vågar träna under graviditeten. Du har appen som ett verktyg. Eller du som är nybliven mamma ska appen vara ett hjälpmedel att stärka dig efter förlossning med mag- och bäckenbottenövningar. Våra övningar ska stärka dig och din rygg, armar, rumpa och ben. Du ska lättare orka dig igenom den första tiden som mamma med konstiga sittställningar när du matar din bebis, lyfta och vyssa barnet mycket vakna nätter så att du ska slippa ha en öm kropp och överansträngda muskler.

 

För oss betyder STRONG for life så mycket mer än stora muskler (Stark för livet)

Att bli gravid är en fantastisk händelse i livet, du har så mycket att se fram emot. Just under tiden som gravid får du till dig massor med information om hur du ska hantera föräldraskapet och den lilla bebisen. För oss börjar det redan just när du blir gravid, du tar hand om ditt barn redan i magen, förser hen med mat genom den mat du väljer att äta och förhoppningsvis orkar du även med daglig motion och träning. Vår främsta betydelse för STRONG for life står för att stärka barnet som växer i din mage.

Mammor som är aktiva och tränar under graviditeten minskar riskerna för att barnet får ärvda följdsjukdomar som kan uppstå om mamman inte rör på sig enligt vetenskapliga studier. Det är också viktigt att stärka dig inför din förlossning. Att öka din medvetenhet och förbereda dig mentalt och fysiskt inför din förlossning. Forskningen visar att skador minskar under och efter graviditet, om mamman tränat och stärkt kroppen under graviditeten.

Vi vill inte att efter graviditeten ska handla om att du ska komma i dina skinny jeans.

Vi vill att du ska fokusera på helhetshälsa, att ta det första året att stärka och återuppbygga din kropp.  Att bli mamma är en stor förändring i livet. Att börja banta och att träna enbart mage eller att fokusera på att tappa alla gravidkilona snabbt är inte vårt fokus. Vårt fokus ligger på träning för att stärka upp hela kroppen och hjälpa dig som mamma att bygga upp kroppen efter graviditeten. Du ska kunna orka bära ditt barn under dagar och nätter, leka och amma. Vi vill att du som mamma ska tänka helhet och balans i livet.

STRONG for life är att stärka dig som mamma återuppbygga och läka din kropp. Du kanske har svårt att komma iväg till gymmet första tiden som nybliven mamma. Perfekt att ta till vara små stunder hemma och träna.  Samtidigt blir du en förebild för de små genom att införa rörelse i vardagen även för dem.

 

Din kropp är ditt hus och du ska leva många år i den.

Den tredje betydelsen för oss i meningen STRONG For life gäller den egna hälsan Du bygger upp din kropp långsiktigt utan kvickfix. Du stärker dig både mentalt och kroppsligt. Att du unnar dig att investera i att enbart fokusera på dig själv för en liten stund. Att leva hälsosamt med god och hälsosam mat. Att du strävar efter att leva ett aktivt liv med rörelse och motion. Återhämta dig med att stanna upp och andas. Känn att du är värd allt i världen och speciellt är du värd att känna dig stark!

Vi hoppas att vi har kunnat bidra med lite inspiration till ett STRONG for life för just dig!

 

Vill du alltid bli uppdaterad med de senaste blogginlägget och nyheterna från oss anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev.

Vill du ladda ner appen hittar du den på Google play och Appstore