STRONGMom App: STRONG For Life - STRONGMom

STRONG For Life är en mening som är återkommande i vårt budskap för STRONGMom. Vi är själva mitt uppe i småbarnslivet. Jag och Tilda vi kan relatera till vad många av er mammor går igenom. Vi har båda tampats med sömnlösa nätter och fortfarande gör, sjukdomar och sviter kopplade till graviditeterna och depressioner.

Därför var det viktigt för oss att hitta en produkt som alla gravida och mammor kan lätt använda utan förkunskaper. När vi skapade STRONGMom för 3 år sedan var vårt motto att ni nyblivna mammor och mammor, ska känna att vårt träningsverktyg ska stärka er både mentalt och kroppsligt.

Att ni ska ha STRONGMom att luta er emot när det är tungt att motivera sig till att röra på sig. Att STRONGMom ska hjälpa dig som gravid och mamma att få in ett hälsosamt liv även fast det är svårt att få ihop pusslet. Att vi ska motivera och att det ska kännas kul att träna mer än att det ska bli ett måste. Det ska vara lätt och enkelt att kunna ta fram appen och göra de övningarna dagen säger i er i kalenderfunktionen eller var Due date tar dig i appen.

Med hjälp av appen ska känna att ni får den där extra energin att ta er an dagen som livet har att ge. Att du som gravid kunna stödja dig mot STRONGMom och känna att du vågar träna under graviditeten,  då har du appen som ett verktyg. Eller du som nybliven mamma ska appen hjälpa dig att stärka dig efter förlossning med magövningar och bäckenbotten. Våra övningar ska stärka dig och din rygg,armar,rumpa  och ben. Så du orkar dig igenom första tiden som mamma med konstiga sittställningar att mata bebis, lyfta mycket vakna nätter och öm kropp och kanske svaga muskler.

 

För oss betyder STRONG for life så mycket än stora muskler (Stark för livet)

Att bli gravid är en fantastisk händelse i livet, du har så mycket att se fram emot. Just då i tiden som gravid får du till dig massor med information på hur du ska hantera föräldraskapet och den lilla bebisen. För oss börjar det redan när du blir gravid, du tar hand om ditt barn redan i magen, förser hen med mat genom de val du väljer att stoppa i dig och förhoppningsvis daglig motion och träning. Vår första betydelse för STRONG for life står för att stärka barnet som växer i din mage.

Mammor som är aktiva och tränar under graviditeten enligt vetenskapliga studier ökar chanser för att barnet får reducerade ärvda följdsjukdomar som kan uppstå om mamman inte rör på sig. Plus att stärka dig inför din förlossning. För att öka din medvetenhet och förbereda dig mentalt och fysiskt inför din förlossning. Forskningen visar att skador minskar under och efter graviditet, om mamman tränat och stärkt kroppen under graviditeten.

Vi vill  inte att efter graviditeten ska handla om att du ska komma i dina skinny jeans.

Vi vill att du ska fokusera på helheten att ta det första året att stärka och återuppbygga din kropp.  Att bli mamma är en stor förändring i livet. Börja banta och att träna enbart mage eller att fokusera på att tappa alla gravidkilona är inte vårt fokus. Vårt Fokus på träning för att stärka upp hela kroppen och hjälpa dig som mamma att bygga upp kroppen efter  en graviditet. Du ska kunna orka bära ditt barn under dagar och nätter ,leka och amma. Vi vill att du som mamma ska tänka helhet och balans i livet.

STRONG for life är att stärka dig som mamma återuppbygga och läka din kropp. Du kanske har svårt att komma iväg till gymmet första tiden som nybliven mamma? Perfekt att ta stunder hemma och träna.  Samtidigt va en förebild för de små och införa rörelse i vardagen även för dem.

 

Din kropp är ditt hus och du ska leva många år i den.

Den tredje betydelsen för oss i meningen STRONG For life. För den egna hälsan, att du bygger upp din kropp långsiktigt utan kvickfix. Du stärker dig både mentalt och kroppsligt. Att du unnar dig att investera i att enbart fokusera på dig själv för en liten stund. Att leva hälsosamt ,med god bra mat. Att du strävar efter att leva ett aktivt liv med rörelse och motion. Återhämta dig med att stanna upp och andas. Känn att du är värd allt i världen speciellt du är värd att känna dig stark!

Vi hoppas att vi har kunnat bidra med lite inspiration till ett strong for life för just dig!

 

Vill du alltid bli uppdaterad med de senaste blogginlägget och nyheterna från oss anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev.

Vill du ladda ner appen hittar du den på Google play och Appstore