STRONGMoms- 4 nyårsmål att börja med! - STRONGMom

Nyårsmål kan vara svårt att sätta när man alltid tänkt nyårslöften innan. Vi vill att du ska tänka vad vill du investera i, för att du ska må bättre. Här kommer 4 tips från oss!

Sova, sömn och åter sömn

Kan vi någonsin få tillräckligt med sömn?

När vi sover, återskapar kroppen och bygger upp efter en lång dag. Rekommendationerna för sömn är 7-9 timmar per natt och många av oss får inte så många timmar. Brist på sömn under lång tid kan vara skadlig för kroppen. Sömnberoende kan orsaka minnesproblem, depression, lägre immunförsvar och allvarliga känslor tröga.

Att få en god natts sömn är nyckeln till att utföra ditt bästa under dagen.

Stäng av all elektronik en timme före sänggåendet, undvik att ha telefonen vid sängen. Undvik koffein och alkohol är några saker som kan hjälpa dig att somna snabbare och sova bättre.

Vi vet alla att sömnen kan vara ett stort problem, särskilt om du har små barn. Om du vaknar under natten och din sömn avbryts får du inte den djupa sömnen din kropp behöver. Sömn bör prioriteras och det är en viktig grundsten för hälsan. Passa på att sova när barnen sover eller dela ansvaret med din partner så du kan få sova ut när det behövs.

 Vårt bästa nyårsmål! Våga Styrketräna!

 Styrketräning är en viktig del av ett träningsprogram. Det har så många stora fördelar både för din kropp och sinne. Inte bara hjälper det att stryka pund den senaste forskningen visar också att det hjälper till att bibehålla viktminskning. Styrketräning skyddar också benhälsa och muskelmassa. Ett av de bästa sätten att stoppa, förebygga och till och med vända ben och muskelförlust är att lägga till styrketräning till dina träningspass. Styrketräning spelar en viktig roll vid förebyggande av sjukdomar och hanterar kroniska tillstånd som artrit, hjärtsjukdom och diabetes. När du styrka tränar dina nivåer av endorfiner att höja, “det mår bra hormon” som kan hjälpa till att bekämpa depression och ångest. Det hjälper dig att sova bättre och förbättra din totala livskvalitet. Är du gravid eller mamma och inte vet var du ska börja träna, ladda ner appen STRONGMom.

Promenader

Promenad i naturen förhindrar depression En reserch från Stanford University visar att en promenad i naturen kan förhindra depression. Vistas i naturen har visat upprepade gånger att minska stress och ökar välbefinnandet. Så gå ut på en promenad, njut av naturen, få lite frisk luft och boosta dina endorfiner! Har du inte den möjligheten att gå ut i naturen ta en 30 min rask promenad med barnvagnen.

4. Ät färgglad mat

Ladda upp massor av färgglada frukter och grönsaker som är fyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter! Det kan öka din energi och bekämpa den mjuka trötthetens känsla! Ditt immunsystem stärks och som kan hjälpa till att bekämpa bakterier och virus som flödar under vintermånaderna! Så fyll på de fantastiska frukterna som apelsiner, bär och kiwi och grönsaker som paprika, sötpotatis och tomater!

Läs mer om mat i vår tidigare artikel https://strongmomapp.com/2019/01/18/ladda-din-kropp-pa-det-halsosammaste-sattet/