Lekparksträning! Lekfullhet och glädje - STRONGMom

Passa på att planera in lekparksträning när barnen leker i lekparken. Det är ett perfekt tillfälle att få in lite extra motion eller kanske till och med detta är det enda träningsalternativet just nu. Ibland är det svårt att få in träningen i vardagen och då är detta ett toppenalternativ! Inkludera gärna barnen också, lek med dem, spring, hoppa och ha roligt med dem! Denna träning är effektiv, du behöver inte ha en massa redskap med dig utan använd strukturerna i parken, och ha riktigt kul! Barnen ser hur du tränar och följer dig, kanske kan du även locka andra föräldrar i parken att hänga på! Att dessutom kunna träna ute och få en massa frisk luft, dagsljus, och D-vitamin kan göra susen.

En annan fördel är att det är gratis! Du behöver inte betala dyra gymkort och inte köpa en massa redskap utan kan köra ett helkroppspass i lekparken! Med andra ord, lekparksträning rockar!

Lekparksträning: här kommer våra 9 favoritövningar!

Dessa övningar är perfekta att göra när barnen leker! Gör varje övninga 3x 10 (per ben) eller rotera övningarna och kör ett cirkelpass. Värm gärna upp 5-10 minuter innan du kör igång. Uppvärmningen kan bestå av promenad eller lätt jogg.

 

1. Knäböj med eller utan barn – ben, rumpa; 

Var noga med att aktivera bålen för stöd när du gör knäböj, speciellt om du har ditt barn på ryggen.

2. Push ups – armar, bröstmuskel; Använd en bänk eller lekställning och gör lugna kontrollerad push ups.

3. Plankan i gunga- bålstyrka; Håll plankan eller gör små cirklar.

4. Mountain climbers- bålstyrka; Aktivera bålmusklerna och gör lugna, kontrollerad climbers.

5. Dips- armar, axlar; Var noga med att låta armbågarna peka bakåt. Om du böjer benen blir det lite lättare, raka ben gör övningen lite tuffare.

6. Split lunge- ben, rumpa; Tuff benövning som stärker både rumpa och ben!

7. Step ups- ben, rumpa; Välj en höjd på bänken där du kan göra kontrollerade step ups utan att förlora balansen.

8. Rodd i gungan- bröstrygg; Babygungan funkar bäst för denna övning.

9. Sprinter – ben/rumpa; Låt ena foten vila i gungan och sjunk sakta bakåt, alternera sida.

Många av dessa övningar finns i STRONGMom app. Ladda gärna ner appen och få tillgång till beskrivningar och fler övningar.

STRONGMom app på App store

STRONGMom app på Google play

Att slänga in några övningar när barnen leker i lekparken kan göra susen, speciellt om du inte har tid eller lust att gå till gymmet eller träna hemma. I mobilen har du alltid tillgång till STRONGMom app och där finner du många övningar som även kan göras i parken!

Ha det så kul!