Lekparksträning - STRONGMom

Lekparksträning, nu när det är mycket influensa och coronaviruset Covid-19 passa på att träna ute i parken när barnen leker.

Först och främst så hoppas vi att ni alla och er familj är friska och krya och inte drabbats av coronaviruset!

Vi vet att det är en jobbig tid just nu när många jobb, kanske skolor, gym och affärer drabbats och stängt men något som är viktigt är att fortsätta var aktiva och träna! Om du är hemma med barnen så kommer hemmaträning eller utomhusträning bli dina bästa aletrnativ. Många gym har nu stängt på obestämd tid så nu är det bäst att hitta alternative till gymmet. Träna, speciellt utomhus ger många bra effekter plus att det kan stärka immunförvaret!

Denna träning är effektiv, du behöver inte ha en massa redskap med dig utan använd strukturerna i parken, och ha riktigt kul! Barnen ser hur du tränar och följer dig, kanske kan du även locka andra föräldrar i parken att hänga på! Att dessutom kunna träna ute och få en massa frisk luft, dagsljus, och D-vitamin kan göra susen.

Lekparksträning: här kommer våra 9 favoritövningar!

Dessa övningar är perfekta att göra när barnen leker! Gör varje övning 3x 10 (per ben) eller rotera övningarna och kör ett cirkelpass. Värm gärna upp 5-10 minuter innan du kör igång. Uppvärmningen kan bestå av promenad eller lätt jogg.
 

Knäböj med eller utan barn – ben, rumpa; Var noga med att aktivera bålen för stöd när du gör knäböj, speciellt om du har ditt barn på ryggen.

knäböj

 

Push ups – armar, bröstmuskel; Använd en bänk eller lekställning och gör lugna kontrollerad push ups.

push up

Plankan i gunga – bålstyrka; Håll plankan eller gör små cirklar.

planka

Mountain climbers– bålstyrka; Aktivera bålmusklerna och gör lugna, kontrollerad climbers.

Mountain climbers

Dips– armar, axlar; Var noga med att låta armbågarna peka bakåt. Om du böjer benen blir det lite lättare, raka ben gör övningen lite tuffare.

dips

Split lunge– ben, rumpa; Tuff benövning som stärker både rumpa och ben!

Split lunges

Step ups– ben, rumpa; Välj en höjd på bänken där du kan göra kontrollerade step ups utan att förlora balansen.

step up

Rodd i gungan– bröstrygg; Babygungan funkar bäst för denna övning.

Rodd

Sprinter – ben/rumpa; Låt ena foten vila i gungan och sjunk sakta bakåt, alternera sida.

splitlunges

Många av dessa övningar finns i STRONGMom app. Ladda gärna ner appen och få tillgång till beskrivningar och fler övningar.

Vi rekommenderar självklart också att ni följer utvecklingen på folkhälsomyndigheternas hemsida vad det är för regler som gällande smittspridning och vistelse utomhus.

Ladda ner STRONGMom

Stark och hälsosam inifrån och ut genom graviditet och livet som mamma.

App StoreGoogle Play