5 bra övningar under din graviditet! STRONGMom app - STRONGMom

5 bra övningar som du kan göra under graviditeten. Du behöver inga redskap, så du kan göra övningarna var du än befinner dig i världen. Din kropp och bebis kommer tacka dig!Vi vet att din tid är dyrbar. Samt i vissa perioder under graviditeten har man ingen ork och energi att träna. Vi har skapat ett pass som inte ska ta så mycket tid. Passet tar max 30 minuter att göra.

5 bra övningar:

STRONGMom Hipraise

  • Squat -bra för starka ben och rumpa
  • Lunges-bra för starka ben och höftstabilisering
  • Hip raises -bra för rumpa och höftstabilisering
  • Calf raises -bra för starka vader
  • Side plank – bra för en stark core

Gör övningarna 3 varv 12 repitioner/övning . För Side Plank 1 min/sida.

Under passet tänk alltid på att en neutral hållning som innebär att du ska tänka att det går en linje genom örat, axeln, höften, knät och fotknölarna. Tänk alltid på att koppla på andningen i varje övning.

Uppvärmning och Stretching

Tänk på att alltid värma upp 10-15 minuter innan du startar din träning. Ett sätt kan vara att gå på gåbandet, eller cykla på motionscykeln. Muskelgrupper som mår bra av att stretcha är:

  • Bröstmuskulatur
  • Höftböjaren
  • Underarmar

Innan träningen starta med dynamisk stretching. Det innebär att du går ut i ytterläge en kort stund och sedan tillbaka: att man rör sig medan du stretchar.

Likaså efter passet är klar ta ett par minuter och avsluta med statisk stretch av musklerna. Det innebär  att du går ut till ett läge där du upplever stramhetskänsla.  Stanna kvar där och håll en liten stund.

För att träningen ska ge effekt träna 3 pass i veckan under graviditeten. Tänk på alltid att din dagsform får avgöra om du ska träna när du är gravid. Känner du obehag eller får ont avsluta passet och kontakta din läkare och rådfråga.

För mer inspiration läs gärna vår artikel

Träningsplan för gravid eller mamma! STRONGMom

eller

Fördelar med att träna under graviditeten

 

För att se videos till varje övning ladda ner appen STRONGMom, där finns full beskrivning och videos för varje övning. Ett tips är att du kan planera in dina träning 3 gånger pass i veckan  i appen eller göra övningarna som dina favoritövningar.

Appen finns för Android och Iphone 

Hoppas vi har inspirerat dig till ett liv med massa STRONG for Life!

// STRONGMom App team