Precis blivit mamma 3 bästa övningarna att börja med? - STRONGMom

Mamma? Då vet du att föda barn känns som ett Marathon. Vissa får snabba och enkla förlossningar medan andra får kämpa lite längre. Och kroppen behöver återhämta sig efter och låt den göra det.

Precis blivit mamma, ha inte bråttom!

Ha inte bråttom! Tänk såhär, du är gravid i 9 månader och räkna med att det tar cirka 9 månader att komma tillbaka. Har du inte tränat under graviditeten så ta det väldigt lugnt i början. Första tiden som mamma, om förlossning varit normal utan skador, tycker vi att du ska fokusera på andningen, bäckenbottenträning och hitta magmusklerna. Detta kan du göra ganska så direkt efter att du fött barnet och känner att du har orken att sätta igång. Varva detta med att ta långsamma promenader till att börja med.

 

Efter din efterkontroll hos barnmorskan tycker vi att du kan börja träna i mammagrupper, personlig tränare med mammainriktning eller följa programmen i vår app för hemmaträning. Även här starta lugnt och trappa upp svårighetsgraden på övningarna.

 

3 övningar viktigast att börja med

STRONGMom Knee-hand-press

Knätryck bål och bäckenbottenmusklerna

 

Ligg på ryggen dra knäna mot dig placera händerna på knäna och tryck knäna bort från dig knip och aktivera magmusklerna. Håll trycket i 10 sekunder andas behagligt och sedan slappna av i hela bäckenet.

 

Sittande Andning

Bål och bäckenbottenmusklerna

Sitt på en stol och aktivera magmusklerna. Neutral hållning i ryggen och skulderbladen neråt/bakåt. Tänk på att ha aktiv core och andas ner i magen utan att höja bröstkorgen. Ha en proper hållning genom hela övningen.

 

Benglid bålstryka

Ligg på rygg böj knäna aktivera magmusklerna och hitta knipet Låt ett ben sakta glida ut samtidigt som du behåller neutral hållning. Går sakta tillbaka till startposition. Alternera ben och andas behagligt.

 

Hållningen förändras  mycket under en graviditet, och det är helt normalt.

Hållningen förändras  mycket under en graviditet, och det är helt normalt. Tänk på i att ett par gånger om dagen korrigera din hållning genom att sträcka på dig aktivera magmusklerna och knipet. Samt bak med skulderbladen. Ett tips från oss att är lägga ena handen på huvudet och att du ska tänka att du drar en sytråd genom hela din kropp upp genom huvudet och upp i din hand som drar dig uppåt. Tänk på detta vid barnvagnspromenader, amning, flaskmatning osv.

 

I vår app finns alla övningar med beskrivning samt du kan lätt planera in de som favoritövningar eller schemalägga dem.

Du hittar appen på App Store och Google Play 

Läs mer om

Stress i mammalivet – Börja med långsamma rörelser!