Nybliven mamma,  hur ska jag hinna träna? - STRONGMom

Är du nybliven mamma och undrar hur du ska få till träningen?

Bebismyset är underbart och ibland sliter du dig i håret för att du vet inte hur du ska hinna med allt. Du kanske inte alls hade räknat med att allt tar längre tid med en liten nyfödd bebis. För att orka med föräldrarskapet så börja med att inte ha för höga krav på dig själv. Du är en superbra mamma! Fokusera på att ladda batterierna när barnet sover och hitta en hälsosam livsstil där du tankar på med ny energi. Sov ut så fort du får möjlighet, ät hälsosamt och motionera eller träna hemma. Det är inte alltid att barnet är med på noterna och låter dig träna i fred. Det kommer perioder där barnet behöver mycket närhet. Ingen fara, vi har en del tips och trix som vi kan dela med oss från våra mammaledigheter.

 

Nybliven mamma, här kommer ett par tips

Ett superbra tips är att hoppa i träningskläderna redan på morgonen. Det hjälpte oss så många gånger. Vi planerade upp våra dagar och valde att klä oss i träningskläder direkt på morgonen. Det påminde oss att ta tag i träningen.

Som nybliven mamma tycker vi att det är viktigare att övningarna blir av än att de ska göras sammanhängande i ett pass. Ta ett par minuter då och då och kör ett par övningar åt gången.

 

Ett träningspass under dagen kan se ut som följande:

 

  1. Knipövningar när du myser med bebis på golvet 7.30
  2. Musslan när du myser med bebis på golvet 7.45
  3. Balansera när du borstar tänderna 8.00
  4. Sittande andningsövning vid matbordet 12.00
  5. Tåövningar samtidigt som du diskar 13.00

 

Använd din fantasi på övningar du kan göra hemma under dagen. Det finns massor av härliga och inspirerande mammor på Instagram. Vill du ha kontunerlig inspiration följ oss gärna på Facebook STRONGMom App  & Instagram STRONGMom App där vi postar övningar, inspiration och motivation för att underlätta för dig i din vardag.

Lycka till och ta hand om dig!

 

Vill du läsa mer

Träningsplan för gravid eller mamma! STRONGMom

Eller

Behöver du gravidträningskläder?

Vi har utvecklat en app där du som mamma kan i lugn och ro planera och utföra träningen säkert, i din takt. Kolla in App Store eller Google Play