Nybliven mamma,  hur ska jag hinna träna? - STRONGMom

Nybliven mamma och undrar hur du ska få till träningen?

Bebismyset är underbart och ibland sliter du dig i håret för att du vet inte hur du ska hinna med allt. Du kanske inte alls hade räknat med att allt tar längre tid än vad du hade räknat med. För att orka med föräldrarskapet börja med att inte ha för höga krav på dig själv. Du är en superbra mamma. Fokusera på att ladda batterierna när lillen sover och hitta en hälsosam livsstil där du tankar på med ny energi. Sov ut, ät hälsosamt och träna hemma. Det är inte alltid att barnet är med på noterna och låter dig träna i fred. Kan vara så att hen är inne i en period där de behöver mycket närhet. Ingen fara vi har en del tips och trix som vi kan dela med oss från våra mammaledigheter.

 

Nybliven mamma här kommer ett par tips

Ett superbra tips är att hoppa i träningskläderna redan på morgonen. Det hjälpte oss så många gånger. Vi planerade upp våra dagar och så valde att klä oss i träningskläder direkt på morgonen. Det påminde oss att ta tag i träningen.

 

Som nybliven mamma tycker vi att det är viktigare att övningarna blir av än att de ska göras sammanhängande i ett pass. Ta ett par minuter då och då och kör ett par övningar.

 

Ett träningspass under dagen kan se ut som följande:

 

  1. Knipövningar mys m bebis på golvet 7.30
  2. Musslan mys med bebis på golvet 45
  3. Balansera borsta tänderna 8.00
  4. Sittande andning matbordet 12.00
  5. Tåövningar diskar 13.00

 

 

Använd din fantasi på övningar du kan göra hemma under dagen. Det finns massor härlig inspirerande mammor på instagram. Vill du ha kontunerlig inspiration följ oss gärna på Facebook STRONGMom App  & Instagram STRONGMom App där vi postar övningar inspiration och motivation för att underlätta din vardag.

 

Vill du läsa mer

Träningsplan för gravid eller mamma! STRONGMom

Eller

Behöver du gravidträningskläder?

 

 

Vi har utvecklat en app där du som mamma kan i lugn och ro planera och utföra träningen säkert, i din takt. Kolla in App Store eller Google Play