5 tips för att vara motiverad att träna under graviditeten - STRONGMom

5 tips för att vara motiverad att träna under graviditeten

Vi vet alla fördelarna med att träna under graviditeten för både dig och barnet. Men låt oss vara ärliga, det är inte alltid lätt att vara motiverad att träna, särskilt under graviditeten. Kanske är det brist på energi som håller dig tillbaka, du kan känna dig sliten eller kanske inte riktigt säker på hur du tränar under graviditeten. Här är 5 tips om hur du kan hålla träningen upp, känna dig motiverad och tycka det är roligt att träna samtidigt som du skapar en hälsosam miljö för dig och barnet!

1.Få stöd från din familj och vänner 

Det är viktigt att få stöd från familjen och vänner under den här tiden. Berätta för dina nära och kära om dina mål, att du vill bygga/ bibehålla en hälsosam livsstil under graviditeten och berätta att du skulle vilja ha deras stöd. Kanske hänger de på och tränar med dig? Var aktiva tillsammans, stötta varandra och ha kul samtidigt.

2. Regelbunden träning

Du behöver inte träna i timmar, varje dag, hela veckan! Lite fysisk aktivitet utspritt under veckan kan göra underverk. Kör några övningar under dagen när det passar bäst. Rekommendationerna är 150 minuter, medelintensiv träning under  veckan. Dessa minuter kan delas upp i kortare träningspass och du kan blanda både kondition och styrketräning. Att vara konsekvent är däremot viktigt, det är bättre att ett par kortare träningspass under veckan än en längre träning en gång i veckan.

3. Fysisk aktivitet ger dig energi och motiverad

Tänk på träningen som en energiprojektor! Träningen producerar en massor av bra hormoner som gör att du mår bra, särskilt efteråt! Tänk också på alla fördelar som träningen ger dig och barnet. Så även om det är svårt att gå och börja träna kommer det att ge dig stora belöningar efteråt! Gå en promenad, vandra, simma eller göra någon fysisk aktivitet som du tycker om!

4. Gravditräningsklasser 

  Numera erbjuds många gravidgymnastik klasser, yoga och styrkeklasser både online och på gym. Hitta en klass som intresserar dig, som passar ditt schema och som du tycker om. Du kommer också träffa andra blivande mammor som du kan nätverka med. Gymmet kanske också erbjuder supportgrupper eller mammagrupper som kan vara av intresse.

5. Anställ en coach

Hitta en tränare som kan hjälpa dig att planera och bygga ett träningsprogram som passar just dina behov och mål. Ett program hjälper dig att hålla dig på rätt spår och anpassar träningen under hela graviditeten. Det är också fördelaktigt att ha en coach att rådfråga du känner dig osäker, om du behöver hjälp eller om du bara vill att någon ska hjälpa dig att hålla motivationen uppe. 

Tränaren är också där för att motivera dig, hålla dig ansvarig och vara din bästa cheerleader! När du anlitar en tränare, se till att tränaren är specialiserad är pre/postnatal träning och är välutbildad i gravid wellness.

Okej, jag slänger in en bonus för dig! Ladda ner STRONGMom app här https://fanlink.to/strongmomapp 🙂 Vi skapade appen som ett stöd för din graviditets välbefinnande. Att vara hälsosam behöver inte vara komplicerat, tidskrävande eller tråkigt. STRONGMom app kommer helt enkelt att vägleda dig genom din graviditet och hjälpa dig att hålla dig på rätt spår och motiverad.

 För mer läsning om träning under graviditet klicka här 

Lär dig att andas rätt för en hälsosam graviditet!