Yogadjuren vill få barn och vuxna att röra på sig! - STRONGMom

Samarbete Yogadjuren intervju med grundarna Anna och Maria 

Yogadjuren vill få barn och vuxna att röra på sig! Med enkla och lekfulla produkter kan hela familjen göra yoga hemma tillsammans, eller så leker barnen med yogadjuren medan föräldern får tid att göra sin hemmaträning på mattan bredvid.

”Vi är båda trebarnsmammor och vet allt om kaos” säger Maria och Anna, Yogadjurens grundare. ”Vi tyckte att det saknades bra pedagogiska redskap för yoga så vi bestämde oss för att göra egna. Resultatet blev två produkter som barnen gärna leker med på egen hand, vilket som en bonus alltså frigör lite egentid för mammor (och pappor) att tex lägga på sin egen hemmaträning. Win för alla!”

Yogadjuren startades i december 2021 med en julkalender på instagram. Sedan dess har de byggt upp ett hängivet community på instagram, designat och producerat två egna produkter, byggt en hemsida och startat AB. Säg hej till Maria och Anna, Yogadjurens grundare!

Vilka är ni?

Vi heter Maria Tholén och Anna Lagerström och vi är två trebarnsmammor som bor i Malmö och Bjärred. Vi lärde känna varandra när vi var föräldralediga med våra äldsta barn (alltså för ca 8 år sedan). Maria är arbetsterapeut, yogalärare och mindfulnessinstruktör, Anna är illustratör, driver en egen designstudio och är yogaledare. Tillsammans driver vi Yogadjuren med en stark vision om att yoga och rörelse är viktigt för småbarnsfamiljers välmående, både till vardags och att ta med sig som verktyg för stresshantering i framtiden.

Varför skapade ni Yogadjuren?

Yogadjuren föddes för att göra yoga och rörelse hemma lite enklare och roligare. För att skapa lite mer harmoni i den stressiga vardag många småbarnsföräldrar lever i.

Hur kom ni på idén?

Idéen föddes när Maria såg barnen spela twister tillsammans hemma på vardagsrumsgolvet. Hon höll samtidigt på att utbilda sig till yogalärare och insåg att det inte fanns något yogaspel på marknaden. Hon kontaktade Anna för ett eventuellt samarbete. Anna hade precis kommit tillbaka från en tuff tids sjukdom där yogan varit en del av rehabiliteringen var det perfekt tajming. Den gemensamma passionen för yoga och småbarnsfamiljers hälsa blev drivkraften och starten på projektet Yogadjuren.

Vilka är Yogadjuren?

De fyra yogadjuren Igelkotten Kotta, Björnen Bobo, Tranan Flax och Älgen Älgot är handritade och föddes hösten 2021. De skapades för att bli barnens egna yogakompisar och för att göra yoga lite enklare och roligare. Julen 2021 hade de en egen julkalender på Instagram för att nå ut till barnfamiljer och testa idén. Mottagande var enormt positivt och när kalendern var slut kom frågor om att få köpa produkter med Yogadjuren för att kunna fortsätta yoga tillsammans hemma med barnen. Så kom den första produkten till. En yoga-poster lanserades innan nyår.

Vilka produkter har ni?

Först ut var vår pedagogiska yoga-poster, med julkalenderns alla yoga-positioner. Postern förenklar yoga hemma och är en fin inredningsdetalj. Barnet pekar själv på positioner på postern. Härmar sen rörelserna. På egen hand, tillsammans med syskon, föräldrar och  med kompisar.
I somras kom även vårt yoga-memory (som alltså är en version av yoga-spelet som var Marias första idé). Yoga-memoryt spelas som ett vanligt memory. Fast helst på golvet, och när en spelare hittat ett par så görs positionen som bilden visar.

Vilka är yogadjurens kunder?

Alla! Prio är småbarnsfamiljer med en stressig vardag.

Vad är ert mål?

Drömmen är att våra produkter ska möjliggöra att gemensam rörelseglädje kan bli en del av familjers vardagsrutin. Det kommer ge positiva effekter på barnens, och såklart hela familjers, välmående. Det är tufft att vara förälder idag och vi hoppas kunna sänka prestationskraven på träning och få människor att förstå att det inte måste vara så svårt. 10 minuter yoga eller träning är bättre än ingenting!

För att läsa mer besök gärna våra nya vänners hemsida:

https://yogadjuren.se 

För att mer inspiration för att få till träningen:

https://strongmomapp.com/2020/03/17/lekparkstraning/